Bin Turej Lúke-ban
Bin Turej Lúke-ban

szombat 11. augusztus 2018 -
vasárnap 12. augusztus 2018

helyszín:

Központ a hagyományos kultúra Myjava
Turá Lúka 119
907 01 Myjava
Szlovák Köztársaság

A kedvelt esemény, ami hálát ad az idei termésért.

A hagyományos népi kultúra interaktív rendezvénye kedden nyílik meg a látogatóknak ezen a szombaton 10.00 órakor. A forgalmas nap egy nappali bárral kezdődik és hagyományos ételeket kóstolhathatnak meg a Gazdovszkij-udvarban, vagy a Padelkai környezetben. A kisebb látogatók lovagolni tudnak, hagyományos játszótérrel játszhatnak, miniatűr állatokkal játszhatnak, és megtekinthetik a történelmi és kortárs gazdálkodási technikák kiállítását. Megtekinthetjük a hagyományos betakarítást és a Kýčera Folklórcsoport és a Kopa Folklór együttest is. A vállalkozó kedvűek közösen mérhetik össze erejüket a kaszálás során. A kreatívabbak számára nyitva állnak kreatív műhelyek és még sok más készül. A teljes programot a mellékelt plakáton lehet tanulmányozni. Szeretettel várunk mindenkit! 
Kenyér sütés tanfolyam

Időpont: 2018. január 27-én, szombaton 13:00-18:00
Helyszín:  LIMO Peťa (Zlatovská 1967, Trencsén)

Oktató: Ľubomír KOBEDA
Részvételi díj: 26 € / fő
Jelentjezés: mizerakova.monika@slovanet.sk;
                  tel.č. 0911 585 581

Pohoda Vizuális Művészeti Verseny 2018

Helyszín: Trencsén repülőtér

Időpont: 2018. július 5-7.

A Visual Stage részeként a Pohoda negyedik alkalommal kínál lehetőséget arra, hogy a fesztivál művészeti részévé váljon, és egy helyszíni művészeti installációt tervezzen a fesztivál területén. A legjobb javaslat 1000 € -t igényel a Pohoda 2018 telepítéséhez.

 A zene, a színház, a tánc és a megbeszéléseken kívül a képzőművészet is művészeti fesztivál. A Vizuális színpad részeként azokat installációkkal, tárgyakkal és teljesítmény jellemzi. A Pohoda-verseny A Vizuális Művészeti Verseny az egyénekre és a csapatokra nyitott, az oktatásra, az életkorra és a foglalkozásra vonatkozó korlátozások nélkül. A pályázatokat 2018. május 14-ig gyűjtik össze, és a Pohoda Day_FM-et meghirdetjük. 

Ahhoz, hogy adja meg a pályázatokat kitöltésével a jelentkezési lapot, és elküldi a Visual Art Contest Pohoda, Pohoda Fesztivál Ltd., középen 46, 900 21 Bratislava, Szlovákia május 14. 2018.  

 

Múzeumok és Galériák éjszakája

A Trencséni Várban található múzeumok és galériák éjszakája

szombat 19. május 2018 
egész nap

hely

Trencséni vár
Matúšova 19
91250 Trenčín
Szlovák Köztársaság


A \"Múzeumok és galériák éjszakája\" projekt részeként számos Trenčian műemlék látogatható. Kivétel nem Trenčín kastély!

A Matúš Čáka kastélyban gazdag program vár Önre. A vár amfiteátrumában időszakos túrák, történelmi táncok, színházi jelenetek vagy sólymos előadások készülnek egész nap. Középkori divatnapok is megrendezésre kerülnek, így minden gyermek, aki a mesebeli jelmezbe jön, szabadon beléphet a kastélyba. További információ található az eseményről a mellékelt plakáton.